Sunday, September 14, 2014

Congrat to Rossi

After his confidence's rise; claiming his second position in several cool way after taked over several time by Marquez, he move up to chalenge his team mate, Lorenzo, for 1st place and suceed :) . 

The battle end too soon though, when Marquez's ride spin out and failed to start it back immediately.

Saturday, September 13, 2014

Kalimat Lengkap

Kadang kita berlebihan dalam mengamini sebuah doa. Bahkan ada yang bilang amin tiap detik. Tanpa benar-benar mengerti apa yang di-amin-i. 

Tentu saja kita berbaik sangka pada yang memimpin doa secara fasih dengan bahasa non-Indonesia. Namun bagaimana misal arti sebuah doa itu seperti ini, dan kita mengamini secara membabibuta, :)


Ya Tuhanku, (amin) 
Aku berdosa padamu (Amin)
Ku khianati janjiku tuk tak tinggalkan ibadahku padamu (Amin...)
Ku tak layak di surgamu (AMIN...!!!)
Ku pantas di nerakamu (AMIN..., YA ALLAH...!!!)
Ampunilah aku (UHUK…, UHUK,…,) [terbatuk karena kebanyakan teriak terlalu keras]

Friday, September 12, 2014

Orientasi

Kadang malah berakibat menjadi

disorientasi,
pingsan,
memar,
babak belur,
bahkan mati.

Terkungkung

Pagi datang terlalu dini 
dan malam tiba tanpa tergesa. 

Kadang yang kuinginkan hanya menunggu 
bayangan tempat ku sembunyi meninggalkanku.
Kutahu 
lebih mudah tuk lari  
daripada menatap matamu. 

Tapi ku kan tinggikan naungan ke angkasa. 

Dan disini 
dibawah bintang-bintang malam ini 
Aku berbaring. 

Wednesday, September 10, 2014

The Magic "Anagram" Move on Keynote

Installing Keynote 6.2.2.

It's fast.

Upgrade my old Keynote files, no problem, almost all animations and transitions is okay. Anagram, my favourite transition, works well on new Keynote.

Until I creates new presentation directly from it.

Well, duh, ... (description about getting used to new interface with tripped out here and there)

and what...? Where's my lovely anagram?

Tuesday, September 9, 2014

Daddy, Brother, Lover, Little Boy

If you're a red hot fire cracker  I will light your fuse  

If you cry like a little girl  
Like a shotgun shot, Johnny on the spot 

There's nothing I can't do 

Everything you're looking for, you can find in me

I'll be anything you want, anyone you need 


I'll be your daddy, your brother, your lover and your little boy.


When your body needs salvation
I'll be your tender touch


I'll take all the love you give me
And give you twice as much


When we get undercover
And do the horizontal mile
I'm in the mood to answer to your call of the wild


Everything you're looking for, you can find in me


I'll be anything you want, anyone you need

Everything you're looking for
Anything that you want and more


I'll be your daddy, you brother, your lover and your little boy

I'll dry your baby blues 

When you need a man of action
I'm ready to make my move

(Mr. Big)

Sunday, September 7, 2014

Lama tak jumpa

Duk, 

Gubrak, 

Gleduk, 

“Hey Ar…” 

Yang pertama adalah suara tangan yang menepuk punggungku 

Yang kedua adalah suara kakiku kehilangan kesetimbangan (versi kartun, hiperbola), 

Yang ketiga adalah suara kepalaku kejeduk paving

“ups, sori Ar, ternyata bener kamu"

pusing, 

kulihat siapa yang tega-teganya menghabisi aku siang-siang di jam makan siang, di perjalanan terseok-seokku ke warung Mc D(ayat). Dia bersandar di Xenia silver (eh, ada xenia warna selain silver gak?), rupanya dia sembunyi di baliknya sebelum nggebuk aku, err… menyapa aku untuk membuat surprise, dia kawan lama.

“eh, oh…, halo mas” kepalaku cenut-cenut

“hohoho, lama tak jumpa, gimana kabar nih” sambil menepuk-nepuk pundakku, memang bikin pangling, dia dulu super kurus

“aduh”, kuraba ada benjol di kening kiriku

“kenapa Ar?” dia bilang gitu sambil berkacak pinggang, memamerkan perut gendutnya,  blackberry di genggaman kiri, satunya pegang Android entah apa 

“ah, gakpapa kok”

“wah, kukira kamu pusing habis kejeduk tadi” katanya santai

:(

Sunday, August 31, 2014

Wednesday, August 27, 2014

Tantrum

 Disalah satu kegiatan guru PAUD. 

Setelah ujian. 

"Mas, Tantrum itu apa?" kata seorang ibu yang masih pegang clipper tuk tatakan lembar jawaban komputer 

Ibu ber-sweater di sebelahnya nyeletuk "Weleh, yo jelas masnya gak ngerti, lha wong dari fisika kok ditanya gitu." 

TL-WN823N on My Debian Sid

 This mini wireless usb adapter is work out of the box in my debian computer, yeah...





Sunday, August 24, 2014

New iWork Suite's Finally Free

It happens this morning when I opened my battered MacBook.

Theres a badge of new notification on MacStore icon.

...iTunes, iMovie, Aperture, iMovie,  the usual...

...and....the list is goes on until my eyes suddenly focused on Keynote? Pages? Numbers? What a...

err...